piątek, 28 lipca 2017

Sotelli Kingdom of Taste - nowa współpraca ;)




Przyjęło się, że nowe współprace zawsze zobowiązują do wprowadzenia w świat testowanych produktów ;)
Dlatego i tym razem ta kolejność musi zostać zachowana (:


Zatem zacznijmy od tego co będę testowała ;)
Dzięki uprzejmości marki SOTELLI mam możliwość przetestowania najwyższej jakości makarony bezglutenowe.
Ucieszył mnie ten fakt, tym bardziej że miałam (z powodów zdrowotnych) już styczność z produktami bezglutenowymi i będę miała porównanie. 
A to daje większe spektum w ocenie tego produktu ^^


Jak widzicie do testowania dostałam dość duży zapasik makaronów, więc będę mogła sprawdzić je w różnych wariantach - poczynając od zup kończąc na zapiekankach.:)



Ale o testach będzie w innych postach :P 

 


Od producenta:

Dlaczego warto jeść bezglutenowy makaron?

 


Makaron z mąki kukurydzianej marki Sotelli posiada szereg pozytywnych właściwości. Przede wszystkim jest bezglutenowy, mogą więc go spożywać osoby borykające się z celiakią. Nie zawiera pszenicy, jaj, cukru, soi, cholesterolu ani żadnych konserwantów. Bez obaw mogą go również jeść cukrzycy i osoby na diecie odchudzającej. Nasz makaron bezglutenowy w swoim składzie zawiera mąkę kukurydzianą oraz wodę, ma więc niski indeks glikemiczny, nie powoduje nagłego wzrostu poziomu glukozy we krwi, a po jego spożyciu na długo towarzyszy uczucie sytości. Co więcej, makaron kukurydziany zawiera więcej błonnika niż ten wyprodukowany z pszenicy. Jest bogaty w witaminy A, B, E oraz składniki mineralne, takie jak żelazo, magnez, fosfor, potas.
 Nie zakwasza organizmu, a regularne jego spożywanie pomaga zachować równowagę kwasowo-zasadową. Dlatego wszystkie osoby nietolerujące glutenu, chorujące na cukrzycę oraz pragnące powrócić do szczupłej sylwetki powinny sięgnąć po zdrowy makaron bez pszenicy.


Warto też wspomnieć, że marką makaronów Sotelli jest polski producent makaronu firma
 Marka ta wyprodukowana jest  z naturalnych składników GMO FREE.
 W bogatym asortymencie firmy można znaleźć rozmaite kształty i rodzaje makaronu, takie jak: fusilli, capellini, penne, gnocchi, macaroni, bucatini oraz makaron spaghetti bezglutenowy. 
Z myślą o najmłodszych producent makaronów Sotelli stworzył również serię Alphabet, Animals i Stars. Oryginalny kształt przedstawiający zwierzątka, literki oraz gwiazdki z pewnością przypadnie do gustu każdemu dziecku.




Coraz częściej odchodzi się od tradycji gdzie makarony były dodatkiem do sosów i zup.
Teraz makarony stają się podstawą dań.
Dań, które nie muszą obciążać organizmu a wręcz przeciwnie...stają się alternatywą dla zdrowia.Czego przykładem jest choćby dieta bezglutenowa, stosowana przez wielu celebrytów.
 



Dodatkowo makarony plusują tym, że mają bardzo miłą dla portfela cenę, same w sobie stanowią szybki pomysł na obiad...I tak naprawdę pasują do wszystkiego :) 
My je osobiście już za to lubimy ^^



Ciekawa jestem jak ta gama przypadnie innym ?
Ja wiem, że są dobre jednak czy im nieco inny smak też podpasuje?
Zobaczymy :) 

 
Jadacie takie makarony? Bądź inne produkty bezglutenowe ?