Przyjęło się, że nowe współprace zawsze zobowiązują do wprowadzenia w świat testowanych produktów ;)
Dlatego i tym razem ta kolejność musi zostać zachowana (:
Zatem zacznijmy od tego co będę testowała ;)
Dzięki uprzejmości marki SOTELLI mam możliwość przetestowania najwyższej jakości makarony bezglutenowe.
Ucieszył mnie ten fakt, tym bardziej że miałam (z powodów zdrowotnych) już styczność z produktami bezglutenowymi i będę miała porównanie.
A to daje większe spektum w ocenie tego produktu ^^
Jak widzicie do testowania dostałam dość duży zapasik makaronów, więc będę mogła sprawdzić je w różnych wariantach - poczynając od zup kończąc na zapiekankach.:)
Ale o testach będzie w innych postach :P
Od producenta:
Dlaczego warto jeść bezglutenowy makaron?
Makaron z mąki kukurydzianej marki Sotelli posiada szereg pozytywnych
właściwości. Przede wszystkim jest bezglutenowy, mogą więc go spożywać
osoby borykające się z celiakią. Nie zawiera pszenicy, jaj, cukru,
soi, cholesterolu ani żadnych konserwantów. Bez obaw mogą go również
jeść cukrzycy i osoby na diecie odchudzającej. Nasz makaron
bezglutenowy w swoim składzie zawiera mąkę kukurydzianą oraz wodę, ma
więc niski indeks glikemiczny, nie powoduje nagłego wzrostu poziomu
glukozy we krwi, a po jego spożyciu na długo towarzyszy uczucie sytości.
Co więcej, makaron kukurydziany zawiera więcej błonnika niż ten
wyprodukowany z pszenicy. Jest bogaty w witaminy A, B, E oraz składniki
mineralne, takie jak żelazo, magnez, fosfor, potas.
Nie zakwasza
organizmu, a regularne jego spożywanie pomaga zachować równowagę
kwasowo-zasadową. Dlatego wszystkie osoby nietolerujące glutenu,
chorujące na cukrzycę oraz pragnące powrócić do szczupłej sylwetki
powinny sięgnąć po zdrowy makaron bez pszenicy.
Warto też wspomnieć, że marką makaronów Sotelli jest polski producent makaronu firma
Marka ta wyprodukowana jest z naturalnych składników GMO FREE.
W bogatym
asortymencie firmy można znaleźć rozmaite kształty i rodzaje makaronu,
takie jak: fusilli, capellini, penne, gnocchi, macaroni, bucatini oraz
makaron spaghetti bezglutenowy.
Z myślą o najmłodszych producent
makaronów Sotelli stworzył również serię Alphabet, Animals i Stars.
Oryginalny kształt przedstawiający zwierzątka, literki oraz gwiazdki z
pewnością przypadnie do gustu każdemu dziecku.
Coraz częściej odchodzi się od tradycji gdzie makarony były dodatkiem do sosów i zup.
Teraz makarony stają się podstawą dań.
Dań, które nie muszą obciążać organizmu a wręcz przeciwnie...stają się alternatywą dla zdrowia.Czego przykładem jest choćby dieta bezglutenowa, stosowana przez wielu celebrytów.
Dodatkowo makarony plusują tym, że mają bardzo miłą dla portfela cenę, same w sobie stanowią szybki pomysł na obiad...I tak naprawdę pasują do wszystkiego :)
My je osobiście już za to lubimy ^^
Ciekawa jestem jak ta gama przypadnie innym ?
Ja wiem, że są dobre jednak czy im nieco inny smak też podpasuje?
Zobaczymy :)
Jadacie takie makarony? Bądź inne produkty bezglutenowe ?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Miło, że się pojawiłes na moim blogu.Zostaw po Sobie "ślad"a na pewno i ja pojawię się u Ciebie.:)